בעבר הלא רחוק, עדשות מגע קשות היו כמעט האפשרות היחידה לבעלי לקות ראייה להנות מזמן איכות ללא הרכבת משקפיים. מאז כניסתן ושיפורן של עדשות המגע הרכות לשוק החופשי, ישנה העדפה ברורה גם של המטופלים וגם של חלק מהאופטומטריסטים להתאים עדשות רכות, שכן הן נוחות יותר, קלות לניקוי ומוחלפות בעדשות חדשות על בסיס יומי עד מספר חודשים. ובכל זאת, החומרים מהם מורכבים עדשות מגע קשות משתפרים גם הם, וכיום ניתן למצוא תוספות של פולימרים המקנים לעדשה הקשה מעבר חמצן זמין לקרנית העין, מה שאומר נוחות משופרת למטופל. זמן הרכבה ממושך יותר מבעבר, ופחות סיבוכים לקרנית. חומר הגלם הבסיסי של עדשת מגע קשה נשאר כבעבר, אליו מתווסף סילקון המקנה גמישות ומעבר חמצן.
היתרונות הבולטים שיש לעדשות מגע קשות להציע
היתרונות הבולטים שיש לעדשות מגע קשות להציע
התאמה מדויקת למבנה העין וללקות הראייה הספציפית של המטופל. עדשת מגע קשה ניתן לבחור ולייצר לפי קוטר וקמירות הקרנית, מה שמקנה למטופל חדות ראייה טובה יותר, לעיתים טובה יותר ממשקפי ראיה. עדשה קשה רגילה יכולה לתקן עד 4.00 צילינדר. בנוסף, כאשר שומרים על היגיינת העדשות כראוי ניתן להשתמש בהן אפילו מספר שנים שכן עדשות קשות לא מכילות נוזלים ולכן חיידקים, וחלבונים לא נדבקים אליהן.
החיסרון הבולט הוא זמן הסתגלות. לעיתים יש צורך במספר שבועות עד שהעיניים מסתגלות להרכבה ממושכת. חוסר הנוחות הוא מרכיב חשוב אצל פציינטים ויש להיות סבלני מאוד כדי שהתהליך יצליח. מבחינה טכנולוגית, ניתן לייצר בהזמנה מיוחדת עדשות קשות בכל מרשם כולל מרשמים צילנדריים מיוחדים ואפילו מולטיפוקל.
ניקוי וטיפול של עדשות מגע קשות
אחרי הסרה של עדשות המגע מהעיניים יש לסבן את העדשה בסבון המיועד לעדשות קשות, לאחר מכן יש לשטוף את העדשה בסיילין בלבד, ולאחסן במחסנית שטוחה עם חומר סיכה מתאים. בעבר מרכיבי עדשות מגע קשות נהגו להסיר את עודפי הסבון במי ברז, בשנים האחרונות בהמלצת משרד הבריאות יש להימנע ממי ברז ולהשתמש בסיילין בלבד. באופטיקה יפעת תמצאו אופטומטריסטים מוסמכים מקצועיים ומיומנים ואנו ממליצים להישמע למשרד הבריאות ומציינים בכל התאמה את ההנחיה החדשה. הן לחדשים והן למנוסים. בנוסף אנו ממליצים לשטוף את העדשה הקשה בסיליין לפני הרכבה מחדש בבוקר. למי שרגיל גם להוסיף טיפה מחומר הסיכה לפני ההרכבה – לבעלי רגישויות יתר בקרנית, כגון יובש ונטייה לדלקות עיניים. ניתן להשיג אצלנו סיליין סטרילי שמגיע באמפולות, לשמירה מוגברת של קרנית העין.