מולטי = רב פוקל = מוקד
עדשות מולטיפוקל נחשבות לפופולריות, ונמצאות בשימוש של מיליוני אנשים ברחבי העולם. ההמצאה המדהימה והחשובה הזו הופכת את החיים של מרכיבי המשקפיים שעברו את גיל הארבעים לנוחים יותר. ריבוי מוקדי הראייה בתוך העדשה מאפשרים ראייה חדה וברורה לכל מרחק ופותרים אותנו מלהחזיק בשימוש מספר זוגות של משקפי ראייה, תוך דגש על מראה אסתטי ללא קו הפרדה המסגיר את הגיל. בעבר האתגר העיקרי היה להתרגל לעדשות הללו. אולם, הטכנולוגיה של היום ,וטכניקת ההתאמה מאפשרת הסתגלות קלה ומהירה יותר מבעבר.
עדשות מולטיפוקל - אחרי גיל 40
הסיבה האנטומית נקראת "פרסביופיה" – זוקן ראייה וקשור לעדשת העין הנמצאת באמצע גלגל העין, מאחורי הקשתית והאישון, עדשת העין בנויה שכבות של סיבים מקבילים (בדומה לבצל).
עדשת העין שקופה ומהווה חלק ממערך שבירת האור המגיע אל העין, ומיקודו על הרשתית. ברגע שאנו מביטים על עצם הנמצא קרוב אלינו, העדשה משנה את עובייה בעזרת השרירים, נעשית פחוסה ועבה יותר, והשבירה גדולה יותר. המהלך הזה נקרא "אקומודציה". עם השנים עדשת העין מאבדת מגמישותה ומהיכולת האקומודטיבית שלה, כלומר היכולת להתמקד על עצמים קרובים הולכת ופוחתת. התסמינים הראשונים של זוקן ראייה מתבטאים בקושי בקריאת האותיות הקטנות, קושי בקריאה בתנאי תאורה נמוכים, עייפות לאחר קריאה ממושכת וטשטוש ראייה במעבר מרחוק לקרוב. התחושה היא שהידיים נעשות "קצרות מדי". ולכן אם ניקח לדוגמא אדם ללא משקפיים שרואה מצוין לרחוק. אחרי גיל 40 הראייה לרחוק עדיין תהיה טובה אך בקריאה יזדקק למרשם התחלתי של 1.00+ למשל. משמע ההבדל במרשם בין הרחוק לקרוב הוא 1.00 דיופטר. עם התקדמות הגיל, עדשת העין ממשיכה לאבד מגמישותה ומהיכולת להתמקד. וההבדל בין המרשם לרחוק ולקרוב עולה. אנו מתחילים להרגיש קושי בטווח הביניים (מחשב) בנוסף. הפתרון האידאלי למצב שנוצר הוא משקפי אופיס המותאמות לעבודה במשרד, עדשות האופיס כוללות מוקד למרחק קריאה, ומוקד שונה למחשב. ניתן לבצע במקום משקפי מולטיפוקל, הכוללים בנוסף גם מוקד למרחק.
עדשות רב מוקדיות – כיצד הן בנויות? - מולטיפוקל
אמנם, עדשות מולטיפוקל נחשבות להמצאה החשובה ביותר שתחום האופטיקה יצר עבורנו. עם זאת, ישנם מספר חסרונות שעלינו לדעת אותם. החסרונות מתבטאים בשני מישורים עיקריים. שדה ראייה ומעברים. ולהלן ההסבר: בתוך עדשת המולטיפוקל נמצאת תעלה, בתוך התעלה נמצאים מוקדי הראייה השונים. הצלב העליון ממוקם מול האישון ומהווה את המוקד לרחוק. העיגול התחתון מהווה את המוקד לקרוב. ביניהם נמצאים עשרות מוקדים, במעבר מדורג, בהתאם למרחק עליו אנו מתמקדים. ככל שהעדשה מוצלחת, ומתקדמת מבחינה טכנולוגית, המעברים בין המוקדים השונים יהיו יותר נוחים ופחות מורגשים. כמעט ולא תהיה הרגשה של קפיצה במעבר בין מרחקי הראייה השונים. מבחינת שדה ראייה.
עדשה חד מוקדית ולא מולטיפוקלית מורכבת כולה ממרשם אחד. אין תעלה. במולטיפוקל מחוץ לתעלה, נמצאים שטחים "מתים" ורואים מטושטש כאשר מביטים לצדדים. גם כאן, ככל שהעדשות מתקדמות יותר, התעלה תהיה רחבה יותר. נחווה פחות שטחים מתים, כך שבתנועת עיניים לצדדים נראה ברור. ולא נחויב להזיז את הראש במידה ניכרת ומאומצת. לאחר תקופה מסוימת של הסתגלות, המח לומד להבין באילו זוויות הראייה מיטבית. רואים ברור וללא מאמץ בכל מרחק ונהנים מהרכישה.
עדשות מולטיפוקל – אופטיקה יפעת
באופטיקה יפעת ניתן למצוא את עדשות המולטיפוקל הטובות ביותר בעולם. הניסיון לאורך השנים מראה לנו שעדשות מולטיפוקל מתקדמות מבחינה טכנולוגית, מוכיחות את עצמן כקנייה בטוחה. המחקר והפיתוח של ענקי האופטיקה נועד לעזור למטופלים שלנו להתמודד עם אתגרי הגיל, ולאפשר חווית ראייה משופרת, נוחה, ברורה, ללא מאמץ המתאימה לאורח החיים העכשווי. בקליניקה של אופטיקה יפעת התאמת עדשות מולטיפוקל הינה מרבית והמטופלים שלנו זוכים לקבל משקפיים איכותיות שיספקו שנים של ראייה טובה ונוחה. המחירים של עדשות מולטיפוקל נוחים ומתאימים לכל כיס.