חוש הראייה הוא החוש הדומיננטי ביותר שלנו כבני אדם, חוש עליו אנו נסמכים יותר מאשר על כל חוש אחר. בהתאם, מערכת הראייה שלנו היא מערכת מורכבת, הכוללת חלקים רבים הפועלים יחדיו בסנכרון. ככל שאנו מתקדמים בגיל מערכת הראייה נחלשת, ואנו מרגישים התדרדרות בראייה או באיכות הראייה. ישנן פעולות בהן ניתן לנקוט על מנת לשמור ולשפר את הראייה.
בדיקות ראייה תקופתיות וייעוץ מקצועי
בדיוק כמו כל חלק אחר בגוף אשר הולך ונשחק עם השנים ומפתח בעיות שונות, גם במקרה של מערכת הראייה חשוב להיות במעקב רפואי מתמיד, על מנת לזהות בעיות בתחילת הדרך. ולנקוט בדרכי מניעה. בדיקת ראייה אצל אופטומטריסטית מוסמכת ורופא עיניים מומלצת אחת לשנה או כאשר מורגש שינוי כלשהו בראייה.
בדיקת ראייה מקיפה באופטיקה יפעת
ישנה חשיבות רבה בהרכבת המשקפיים או עדשות המגע הנכונים. והכוונה היא קודם כל למסגרת שתהיה נוחה ומתאימה למבנה הפנים. שנית, עדשות משקפיים או עדשות מגע איכותיות ממותג ידוע. וכמובן מרשם מדויק. כאשר המרשם נמוך או גבוהה מדי אנו עלולים לסבול מתופעות כגון עייפות, כאבי ראש, טשטוש ראייה ועוד. בקליניקה של אופטיקה יפעת אנו מבצעים מיפוי קרנית בכל בדיקה, מיפוי קרנית נותן אינדיקציה מלאה ב 40 נקודות קמירות שונות על הקרנית. כאשר המטרה היא להתאים עדשות מגע בדיוק מירבי, כמו "חליפה". ולבחון תוצאות המפוי כדי לנסות ולפענח כיצד נשבר האור המגיע אל הקרנית ואיזה בעיות עלולות להיווצר. כגון יובש עיניים או תלונות על סנוורים בלילה. בנוסף, על פי דרישה, אנו מבצעים בדיקת בריאות העין – בעזרת מנורת סדק, בעזרת מכשיר זה ניתן לראות האם קיים ליקוי בחלק הקדמי של העין: עפעפיים, ריסים, כמו כן ניתן לאמוד את איכות מסך הדמעות, הקרנית, הקשתית ועדשת העין. במקרה מסוימים מומלץ להמשיך טיפול אצל רופא עיניים מתאים.
כל בדיקות הראייה בקליניקה של אופטיקה יפעת נעשות באופן פרטני ואישי לכל מטופל, תוך הסברים פשוטים וקלים להבנה. באופטיקה יפעת אנו מציעים לקהל לקוחותינו פתרונות ראייה מתקדמים ואיכותיים. לצד שיתוף פעולה עם מיטב רופאי העיניים במידת הצורך.
תזונה נכונה לשיפור הראייה
ישנן מחלות עיניים שונות אשר תזונה נכונה ושימוש בתוספי תזונה יכולים להאט את הפגיעה בראייה. להלן שתי דוגמאות:
סוכרת – מלבד השימוש באינסולין על חולה סוכרת להקפיד מאוד על תזונה בריאה ומגוונת לשמירת רמת סוכר מאוזנת בדם. לחלק מחולי הסכרת בעיקר לחולים ותיקים תיתכן פגיעה ממשית בכלי הדם הקטנים בעין. מה שמוביל לפגיעה קשה בראייה. תזונה נכונה ושמירה על יציבות יכולה למנוע פגיעה בכלי הדם.
AMD – ניוון מקולרי הקשור בגיל. מחלת עיניים, המתבטאת באובדן ראייה הדרגתי וסופי המתרחש במהלך העשור השישי או השביעי לחיינו. הסיבה לכך קשורה במוות של תאים קולטי אור ברשתית. כלומר, במרכז הרשתית מול האישון נמצא מרכז הראייה הנקרא "מקולה" במחלת –AMD המקולה מתנוונת. בתחילת המחלה ישנה הצטברות של שומנים וחלבונים שונים במרכז המקולה, כלומר במרכז הראייה. לאורך שנים, ככל שהמחלה מתפתחת ומתקדמת, נפגעים קולטני הראייה ברשתית. קולטנים אלו אחראיים על חדות הראייה וכן על ראיית הצבעים. במצב החמור של המחלה, נוצרים כלי דם חדשים שחלקם דולפים למרכז הרשתית, משמע למרכז הראייה, והתוצאה היא הסתרה כמעט מוחלטת של שדה הראייה. במצב זה כאמור המחלה גורמת לעיוורון. מבחינת הסמפטומים, במצב ההתחלתי החולה מרגיש טשטוש בראייה, קווים ישרים שנראים עקומים או שבורים. עם התקדמות המחלה, הראייה הולכת ומתדרדרת עד עיוורון. חשוב וכדאי לשמור על המחלה יציבה ושקטה. זאת ניתן לעשות בעזרת תוספי תזונה המכילים נוגדי חמצון, אומגה 3 ואבץ, מחקרים רבים מוכיחים שתוספי תזונה נכונים מאטים את קצב המחלה. לעומת זאת, עישון תזונה רוויה בשומן מן החי מאיצה את המחלה.
בקליניקה של אופטיקה יפעת, כחלק ממערך הבדיקות ובהתאם לגיל המטופל. אנו מבצעים בדיקת אמסלר גריד. בדיקה פשוטה וקלה בעזרתה ניתן לאבחן ניוון מקולרי ולהמליץ על המשך טיפול אצל רופא עיניים מומחה.