איך בוחרים עדשות מגע בהתאמה אישית? לפני שאנחנו רוכשים עדשות מגע, עלינו ללכת לבדיקה אצל אופטומטריסט מוסמך כדי להתאים את עדשות המגע ללקות הראיה הספציפית שלנו. באופטיקה יפעת תמצאו אופטומטריסטים מוסמכים אשר יתאימו את עדשות המגע למבנה העין הייחודית שלכם בצורה האופטימלית והנוחה ביותר.
האופטומטריסטים המוסמכים שלנו מלווים את קהל לקוחותינו לאורך כל הדרך ודואגים להתאים עבורם עדשות מגע בצורה מדויקת, כך שהעדשות מגע לא יהיו רופפות על העין, או יזוזו מדי בכל מצמוץ ויגרמו לשפשוף קרנית העין. אנו מוודאים כי עדשות המגע לא יהיו צמודות מידי לקרנית ובכך ימנעו מעבר חמצן תקין לעין.
מטרת השימוש בעדשות מגע
באופטיקה יפעת אנו מבצעים שיחה מקדימה עם הלקוח לפני בדיקת ההתאמה. מצד אחד של הסקלה נמצאים אלו שמעוניינים להרכיב עדשות מגע מדי פעם, לבילויים או לספורט, למספר שעות מועט או למקרי צורך נדירים. ומהצד השני ישנם שרוצים להרכיב עדשות מגע כל יום למשך מקסימום שעות. ולהגביל את זמן הרכבת המשקפיים לבית בלבד.
המטרה שלנו היא להתאים את סוג העדשה למבנה העין הייחודי, ללקות הראייה הספציפית, לאופן השימוש ולאורח החיים האישי של הלקוחות שלנו. מסיבה זו תמצאו באופטיקה יפעת מגוון רחב של עדשות מגע.
סוגי עדשות המגע שתמצאו בקליניקה של אופטיקה יפעת
עדשות מגע רכות – עדשות מגע אלו מאופיינות בנוחות מקסימלית, תקופת הסתגלות קצרה, הן יציבות ומתאימות לאורך חיים דינמי. עדשות מגע רכות עשויות מחומרים מתקדמים המשלבים סיליקון והידרוג'ל המאפשרים, נוחות ומעבר חמצן גבוה משמעות הדבר: זמן הרכבה ממושך מבלי לפגוע בבריאות העין. קטגוריית העדשות הרכות נחלקת לשלוש קטגוריות שונות ומתוך כל קטגוריה יש מבחר עצום של עדשות מגע הניתנות להרכבה:
- עדשות חד פעמיות – המיועדות לשימוש חד פעמי, יומיומי.
- עדשות רב פעמיות – מיועדות לשימוש לאורך תקופה מוגדרת. בעלות תוקף מרגע פתיחת האריזה: דו שבועי, חודשי.
- עדשות קבועות – מיועדות לשימוש יומיומי לתקופה מוגדרת: תלת חודשי, שנתי.
עדשות מגע קשות נושמות – עדשות מגע קשות היו סוג עדשות המגע הנפוץ ביותר עד לפני כמה עשורים. מאז, התפתחו דורות של עדשות מגע רכות (כמו עדשות מגע יומיות או עדשות חודשיות), אבל העדשות הרכות לא נותנות מענה מושלם לכולם. בעלי צילינדר (אסטיגמטיזם) גבוה, או מי שסובלים ממחלות קרנית שונות, יוכלו להגיע לראייה חדה רק עם עדשות המגע הקשות. עדשות מגע קשות דורשות תהליך הסתגלות ארוך כמו גם תהליך התאמה ספציפי ומדויק על ידי אופטומטריסט מומחה.
עדשות מגע צילינדר – עדשות מגע המיועדות לתיקון ליקויי ראיה צילינדרים. עדשות מגע אלה קיימות במגוון חומרים, מותגים ולתקופות שימוש שונות (יומיות, דו שבועיות וחודשיות).
עדשות מגע מולטיפוקל – עדשות מגע המיועדות לתיקון ליקויי ראיה הקשורים בגיל, הצורך במשקפי קריאה מעל גיל 40. עדשות אלה עונות על הצורך לשלב בין ראיה למרחק וראיה מקרוב. העדשות קיימות במגוון חומרים, מותגים ולתקופות שימוש שונות (יומיות וחודשיות).
עדשות סקלרליות – עדשה סקלרלית (Scleral) הן עדשות קשות נושמות מתקדמות המותאמות בד"כ למטופלים הסובלים מקרטוקונוס, יובש עיניים קבוע, ומותאמות לאחר ניתוחי קרנית. העדשה נחה על הלובן (סקלרה) והלחמית במקום על הקרנית והקוטר שלה גדול מעדשות קשות רגילות אחרות ובכך הן מכסות את לובן העין. העדשה מקנה לה יתרונות של נוחות ובריאות למשתמש לאורך זמן.
איך מתחזקים עדשות מגע?
עדשות המגע מונחות לנו על קרנית העין לכן יש להקפיד על היגיינה יתרה, להלן השלבים של אחזקת עדשות המגע:
- כל טיפול בעדשות המגע צריך להתחיל עם שטיפה וחיטוי כפות הידיים במים וסבון, זאת במטרה לשמור על סטריליות.
- לאחר שסיימנו לשטוף ידיים, אנו מחטאים את עדשות המגע עם חומרי החיטוי אשר הותאמו והומלצו לנו על ידי האופטומטריסט המוסמך. אין למחזר ולהשתמש באותו חומר חיטוי, לאחר שחיטינו את עדשות המגע בחומר החיטוי, ניתן לשים אותן בעין.
- חשוב לדאוג כי כלי האחסון הייעודי עבור עדשות המגע נקי ומחוטא, זאת על מנת לשמור על סטריליות של עדשות המגע. המיכל שומר על ניקיון העדשות מכניסת חיידקים ומזיקים אחרים הנמצאים באוויר.